| ||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||
Detaylar | ||||||||||||||||||||||
BAL LİKÖRÜ NEDİRBAL LİKÖRÜ "SİRKESİ" NEDİR Pek çok faydası bulunan bal sirkesi, doğal süzme balın fermente edilmesi ve bir süre bekletilmesi yöntemiyle elde edilen şifalı bir üründür. Ona bal likörü demek de doğru bir tanımlama olur. Yapım aşaması zor olmamakla birlikte bekleme süresi uzun olduğu için biraz zaman alır.
✳️ BAL SİRKESİNİN FAYDALARI ✴️ Beyin ve sinir sistemi için birçok fayda sağlar. ✴️ Mide, bağırsaklar ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler gösterir. Mide kramplarının geçmesi için etkilidir. ✴️ Cildi tazeleme yani gençleştirme özelliği vardır. ✴️ Alerjik rinit (saman-bahar nezlesi) gibi mevsim alerjilerine iyi gelir. ✴️ Zayıflamaya, kilo kaybına katkı sağlar. ✴️ Damarları açar ve kan dolaşımını düzenler. ✴️ Boğaz ağrılarını geçirir. Buğu olarak uygulandığında ses kısıklığına iyi gelir. Biraz bal sirkesi sıcak suyun içine konup buharı solunursa, sinüslerin açılmasına katkı sağlar. ✴️ İyi bir dezenfektandır. Temizlik yaparken kullanabilirsiniz. ✴️ Vücutta biriken fazla tuzun atılmasına yardım ederek yüksek tansiyonu düzenler. ✴️ Bal sirke limon karışımı da tansiyon düşürmede yardımcı olur. ✴️ Bal sirkesi bünyesinde bulunan B1, B2 vitaminleri ve doğal asitler yüksek kolesterolü düşürmeye katkı sağlar. ✴️ Vücut direncini artırarak soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı faydalı olur. ✴️ Bal sirkesi buğusu, bronşite iyi gelir ve boğazın yumuşamasına yardımcı olur. ✴️ Varis tedavisinde etkili olduğu konusunda görüşler vardır.
✳️ BAL SİRKESİ NASIL TÜKETİLİR Hafif bir tada sahip olduğu için diğer sirke çeşitlerinin aksine suya katılmadan sade halde içilir. Şifalı özelliklerinden yararlanılacak ise aç karnına içilmesi tavsiye edilir. Salatalığın üzerine 1-2 damla gezdirilir. Çorbalarda rahatlıkla tüketilebilir.
| ||||||||||||||||||||||